En musikalsk adventskalender

Adventskalender

“Et stykke til dagen delt med verden, det er en anderledes type kalender.”

Jul. Man kommer liksom ikke utenom den uansett hvor mye man prøver. Det om en er religiøs eller ikke spiller forsåvidt ikke noen særlig rolle, da det ikke er kirka som presser seg på, men heller kjøpesentre og nettbutikker som kjemper om å få solgt akkurat deg julegavene du skal ha i år. Og folk klager på religiøse fanatikere som går fra dør til dør…

Desember-måned er en ventetid for de fleste. Familier venter på at juleferien skal nærme seg og de skal få treffe bestemor og bestefar, studenter venter på å bli ferdig med de siste eksamenene sine, og barn venter på å få åpne neste luke i adventskalenderen sin. Adventskalendere. De er forøvrig ikke bare for barn, det bør klarerest. Personlig har jeg faktisk to stykker, pakkekalender fra min mor og far, og komposisjonskalenderen min.
Komposisjonskalender, hva er det? Jo, som flittig student har november-måned i stor grad gått til å eksamensøving og lite musikk. Med desember og advent rundt hjørnet bestemte jeg meg for å lage en kalender for meg selv. Et stykke til dagen delt med verden, det er en anderledes type kalender. Stykkene deler jeg på min Soundcloud-profil. Stress? Til nå har det gått fint, men det gjennstår å se… Gøy? Veldig!

Fremover kommer jeg til å publisere dagens kalenderluke her på Komponistkollektivet, så de som ikke har adventskalender, eller har lyst på en til er velkomne til å bli med på min!

Adventskalender – 2016

-Thomas